Omgeving & Bezienswaardigheden

CASALE TORRE DEL SASSO ligt langs de bruisend middeleeuwse stad CAGLI (zie “over CAGLI”) en is zeer goed bereikbaar. In de directe omgeving vind je watervallen, uitgestrekte wandelgebieden, fantastische fietsroutes en eeuwenoude bezienswaardigheden.

Op loopafstand zijn diverse fantastische restaurants bereikbaar. Iets verder ( met de auto of de fiets ) is IL POGGIO een absolute aanrader voor de liefhebber van de ECHTE Spaghetti Carbonara!

CASALE TORRE DEL SASSO ligt centraal op de grens LE MARCHE en UMBRIE, daarmee is zelfs Rome in slechts 3 uur bereikbaar. Dichterbij liggen steden als FANO, SENIGALLIA, GUBBIO en URBINO. 

De strandliefhebber kan terecht in PESARO en FANO, maar zeker ook ANCONA en RIMINI.

Kortom : teveel om op te noemen!

Historische steden

Steden zoals Cagli, Pergola, Gradara, Urbino, Assisi, Pesaro, Mondavio, Fabriano en Piobbico zijn rijk aan kunst en historie.

Kloosters & Kastelen

Het middeleeuwse klooster van Fonte Avellana bevindt vlak naast de grotten van Frasassi. Op de terugweg naar CASALE TORRE DEL SASSO vind je het kasteel van FRONTONE. Daar vind je ook TAVERNA DELLA ROCCA waar je nog kunt genieten van de oorspronkelijke authentieke keuken van LE MARCHE.

Plaatsen in de buurt

Toeristische bezienswaardigheden

Airports

Restaurants