Over Cagli

In het noorden van Le Marche rijst Cagli op, een fascinerend gehucht in het hart van de Apennijnen, maar op 50 km van de zee en met een combinatie van geschiedenis en natuur.
Het biedt een langzame levensstijl maar ook vele sportieve activiteiten voor de meest onverschrokkenen zoals wandelen of skiën, maar ook kite landsurfen en kite buggying.

 

Markt Cagli

het bezoeken waard

De locatie is de sleutel tot Cagli, niet alleen voor de schilderachtige omgeving, maar ook omdat het een half uurtje rijden is van het prachtige Urbino in Le Marche en Gubbio in Umbrië. Cagli is een bestemming buiten de gebaande paden die zoveel te bieden heeft aan de gelukkige reizigers die er komen.

Belangrijk Knooppunt

Het is een charmant middeleeuws gehucht dat strategisch gelegen is op de oude via Flaminia en het was een belangrijk knooppunt sinds de Romeinen. Het oude Romeinse dorp op de heuvel werd verwoest door een brand en vervolgens gereconstrueerd op de vlakte. Daarom vindt u hier veel Romeinse overblijfselen, zoals de Mallio-brug.

Een schilderachtige omgeving

Vandaag de dag is Cagli een rustig gehucht met ongeveer 9.000 inwoners dat u zal verbazen met zijn architectonische juwelen. In elk steegje treft u kunst, traditie en geschiedenis aan. Het belangrijkste monument is de ‘Torrione’, een majestueuze ovale vestingtoren, maar bij het verkennen van het historische centrum vindt u vele indrukwekkende gebouwen en kerken. 

De architectonische schoonheid van dit mooie gehucht wordt gemakkelijk overschaduwd door het opvallende natuurschoon van het meest ongerepte landschap van de noordelijke Marche. Het is omgeven door drie bergen zoals trots gerapporteerd op het wapen. Monte Nerone is waarschijnlijk de minder bekende, maar het beschikt over ongelooflijke landschappen en ongerepte natuur, interessante wilde dieren en is een paradijs voor sportliefhebbers, zowel in de winter als in de zomer: skiën, wandelen, paragliding en paardrijden excursies.

Twee rivieren doorkruisen het stadje en bieden verlichting van de hitte aan de lokale bevolking en de toeristen als de zomer aanbreekt.

Culinair Cagli

Culinair heeft Cagli zeker het nodige te bieden. Lokale restaurants als AL PASSANTE en IL POGGIO bieden geweldige gerechten voor zeer goede prijzen. Restaurant LA ROCCA in Frontone heeft nog de echte traditionele keuken en vlees wordt gegrild in de grote open haard!!!

Diverse pizzerias, trattorias en ijssalons maken het geheel compleet.