Over het Landgoed

Casale Torre Del Sasso. Gelegen op de heuvel van Colombo del Sasso. 14 hectare groot, met bossen, velden en een “eigen rivier”, Fiumi Bosso. Het prachtige terrein ligt pal naast de “bruisende” eeuwenoude stad Cagli. Heerlijke restaurants binnen wandel bereik, een prachtig theater op steenworp afstand, maar toch geheel afgelegen want omgeven door een eeuwenoud park met prachtige statige eiken.

Casale Torre del Sasso is oorspronkelijk een wachttoren uit de 15e eeuw en maakte onderdeel uit van de verdedigingswerken van Cagli en is gelegen aan de historische Romeinse weg Via Flaminia. De accommodaties zijn geheel gerenoveerd en voorzien van alle moderne gemakken, zonder in te boeten aan sfeer en authenticiteit. Een groot vakantiehuis en drie zelfstandige appartementen maken van CASALE TORRE DEL SASSO een uniek geheel en een fantastische vakantiebestemming

Het landgoed ligt, verscholen tussen eeuwenoude bomen en afgescheiden door een kalm stromende rivier, op een kleine heuvel naast de Middeleeuwse stad Cagli en is uitstekend bereikbaar voor ieder type vervoer ( incl. Caravan)

 

Diverse, in hoogte verschillende, terreinen geven de mogelijkheid om te verdwalen in je eigen wereld. Voor kinderen een waar walhalla om ontdekkingen te doen (waterputten en bronnen, onontdekte bospaden, een bruisende rivier binnen handbereik), voor ouders een oase van rust en luxe, maar ook de garantie dat hun kinderen veilig over het terrein kunnen dwalen zonder te VERdwalen.

Historische steden zoals Gubbio en Urbino liggen op nog geen 30 minuten met de auto. Het prachtige Assisi op een dik uur rijden en de Adriatische kust steden Pesaro en Fano liggen op nog geen 50 km van het landgoed. De grotten van Frasassi zijn dichtbij en zeker het bezoeken waard!